En värld av Espresso och Espressomaskiner
Kaffet är i dag en stor del av vår kultur. Men kaffe innebär inte längre nödvändigtvis en kopp svart bryggkaffe, med en eventuell sockerbit och mjölkslurk som krydda. Med espresson har kaffekulturen som vi känner den revolutionerats med otaliga variationsmöjligheter för kaffedrickaren. Espresson är lika mycket en dryckeskultur som det är en konstform och den står som bas i alla våra älskade kaffedrinkar.
Många privatpersoner och småföretag införskaffar egna espressomaskiner för att experimentera fram sin ultimata kaffeshot, eller för att ha tillgång till «finkaffe» på jobbet. Mycket pengar och tid investeras i dessa maskiner och har man en gång frälsts av sin egen perfekta espresso så är sannolikheten mycket liten att man någonsin slutar brygga. Folk nöjer sig inte längre med en kopp svart.
För att bli barista krävs utbildning och erfarenhet, den perfekta kaffedrinken är inte något man lär sig på en timme eller två utan är en kunskap som man kan sträva efter att förvärva under en hel livstid. Man kan till och med tävla i kaffe, men då bör man ha lång erfarenhet bakom sig, allt från kaffebönans ursprung till hur mjölkskummet ligger designat på toppen av cappuccinon är där av yttersta vikt – ja, och alla steg däremellan naturligtvis.